Министър Кралев награди победителките в гигантския слалом от Европейската купа в Боровец

„Много страни могат само да мечтаят да организират състезание по този начин“, каза Марк Жирардели

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалната церемония по откриването на стартовете от Европейската купа за жени в Боровец и награди победителките в гигантския слалом от първия ден, съобщават от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта.

„Седмицата на България в алпийските ски приключва. Доказахме се като много добър домакин на подобни състезания“, каза министър Кралев. „Тази година Боровец чества своята 120 годишнина и освен да им честитя, искам да ги уверя, че Министерството на младежта и спорта ще бъде техен партньор и за напред и ще отстоява позицията на всички млади хора да имат правото да спортуват“, допълни Кралев. Той подчерта, че не бива да се допуска малка група представители на зелени псевдо организации да пречат на развитието на спортната инфраструктура в зимните ни курорти.

Според председателя на БФ Ски Цеко Минев, проведената в четвъртък дискусия за развитието на планинския туризъм, която беше прекъсната от агресивното поведение на няколко екозащитници, е показала, че трудно може да бъде намерен диалог със зелените организации в страната. Той сподели мнението на експертите от световно ниво, които участваха в дискусията – Лоран Ванат и Андреас Щайбъл, че противопоставянето на екологията и зимния туризъм е абсурдно.

Легендите в алпийските дисциплини Марк Жирардели и Петър Попангелов потвърдиха високата оценка за организацията и условията за провеждане на гигансткия слалом от Европейската купа в Боровец.

„Много страни могат само да мечтаят да организират състезание по този начин“, каза Марк Жирардели.

Министър Красен Кралев ще участва заедно с дъщеря си в забавното състезание БОРО ФЪН РЕЙС на 14 февруари от 18:30 часа на писта „Иглика“ в Боровец. Сътезанието се провежда по традиция за 10-та поредна година и в него ще вземат участие над 100 деца от ски и сноуборд клубове „Чамкория“, „Боровец“, „Рилски скиор“ и „Бороборд“, както и местни спортни клубове, граждани на Самоков, гости на Боровец и страстни любители на ските и сноуборда.