Министър Горанов: Договорът с "Аликс партнърс" не е за 22 млн. лева

Платената сума била значително по-малка - около 800 хил. евро

Финансовият министър Владислав Горанов опроверга слуховете, че договорът с компанията "Аликс партнърс", наета от синдиците да разследва източването на КТБ, струва 22 млн. лева.

Платената сума била значително по-малка - около 800 хил. евро, съобщи Горанов пред журналисти.

"Учуден съм, че се вади такава спекулативна информация. Не знам каква цел има тя. Доколкото на мен ми е известно докладът струва под 1 млн. евро - около 800 хиляди евро", посочи Горанов.

Той повтори казаното преди това в пленарната зала, че предметът и обхватът на договора значително надхвърля параметрите на заданието, записани от народните представители в Закона за банковата несъстоятелност.

Министърът напомни, че конфиденциалността на доклада е уредена в частно-правните отношения между синдиците на КТБ и международна компания.

"Докладът беше коментиран многократно от тези, които са запознати с него. Надявам се всички депутати да имат възможност да се запознаят и ако е необходимо допълнително информация, която е налична в КТБ, да бъде опубличена, това най-лесно може да стане чрез законодателна инициатива", посочи той.