Поет от Бургас победител в "Любовта е пиянство или пиянство от любов"

Добрич Лайф

28-02-2016, 09:58

Снимка:

снимка, darik

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Националният конкурс се проведе за 15-ти пореден път в Силистра

„Поезията си адресирам към хората. Един истински писател трябва да съумее да стигне до нивото на обикновения читател, но да не остава там, а да повдигне това ниво". Думите са на поета от Бургас Станислав Марашки, който спечели първа награда от петнадесетото издание на националния конкурс за поезия "Любовта е пиянство или пиянство от любов" в Силистра. Наградата, която е парична, както и диплом за призовото място, бяха връчени на победителая от кмета на общината д-р Юлиян Найденов.

Жури с председател поета Любен Дашев, присъди втората награда на Нина Чилянска от град Плевен. Трети в конкурса е Николай Дялков от Тополовград. Наградата на Литературното сдружение "Реката и приятели, което - партньор на поетичния конкурс, бе връчена на младата поетеса Милена Белчева от град Варна.

По думите на председателя на тричленното жури, Любен Дашев, тази година участниците и техните любовни лирики са били особеносилни и въздействащи и журито е имало не леката задача да открои най-добрите три произведения. Със свои стихове, в тазгодишното издание на конкурса за любовна лирика се включиха 150 поети от цялата страна, съобщиха организаторите от община Силистра и литературното сдружение.