Започна записването за шестото издание на Осмомартенското дамско рали в Горна Оряховица

Спорт

01-03-2016, 08:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка в централната градска част

За шеста поредна година Община Горна Оряховица и „Гранд Империал” отправят предизвикателство към дамите с тазгодишното издание на Осмомартенското рали.

Желаещите да участват могат да се запишат в кафе „Империал” до 7 март (понеделник) включително. При попълване на заявката за участие, дамите ще получават и Регламента на състезанието с приложена към него схема.

Всички участнички трябва да бъдат правоспособни шофьори. До участие няма да се допускат професионални лицензирани пилоти. В състезанието ще се допускат само леки автомобили-серийно производство, с валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед. Автомобилите ще бъдат разделени в два класа:до 1600 куб. см и над 1600 куб. см. Те трябва да бъдат оборудвани със стандартни гуми с минимален размер на грайфера-2 мм.

Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка в централната градска част при спряно движение и обезопасено трасе. Стартът ще бъде даден на 8 март в 12.00 ч. Състезателките ще мерят сили в майсторско управление. Във всеки клас ще бъдат излъчени победители на първо, второ и трето място, които ще получат купа и парична награда. Купата на Кмета на Община Горна Оряховица ще бъде връчена от инж. Добромир Добрев за атрактивно представяне, които включва облекло, визия на лекия автомобил и шофиране.

Награждаването на победителите в Осмомартенското рали ще се извърши пред сградата на Общината.