Летище София ще получи софтуерен продукт за управление на човешките ресурси

Портфейл

06-03-2016, 11:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Споразумения в авио и водния транспорт бяха подписани по време на посещение на заместник-министър Антон Гинев в Китай

Летище София ще получи софтуерен продукт – система за управление на човешките ресурси при обслужване на въздухоплавателни средства, стана ясно след като дружеството подписа договор с китайска компания, съобщиха от пресцентъра на летището.Това се случи по време на посещението на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев в градовете Шанхай и Джънджоу в Китайската народна република в периода 2-6 март.

Продуктът ще спести време при осъществяването на комуникация, като целта е да се подобри ефективността на работата и да се намалят разходите на аеропорта. Ще бъдат улеснени преноса на данни и информация в рамките на столичното летище. Внедряването и поддръжката на продукта на първото летище в страна от Европейския съюз, ще бъдат безплатни в рамките на 5 години. Софтуерният продукт функционира на третото по-големина летище в Шанхай, Китай.

В рамките на визитата, заместник-министър Гинев посети столицата на провинция Хенан – град Джънджоу, който се явява основният транспортен хъб в Централен Китай и проведе срещи с представители на Zhengzhou International Hub Development and Construction Co., Ltd. (ZIH), държавна китайска компания, оперираща в областта на транспорта и логистиката. Представители на компанията вече са посетили българските работещи пристанища, за да се запознаят с техническото им състояние.

В присъствието на Антон Гинев, между българска компания и китайската ZIH бе подписано споразумение за сътрудничество. Документът е с обхват – сътрудничество, коопериране и съвместно опериране на линията Джънджоу – Бургас, вкл. с български ферибот, като основна част от новия „Път на коприната", при който Бургас ще бъде входна врата за Европа и първа европейска дестинация. В морския град контейнерите ще бъдат натоварени на блок влак към Хамбург. Маршрутът на товарите, превозвани с ферибот е от китайската провинция Хенан-Казахстан-Каспийско море-Баку-Грузия-Черно море през Бургас и продължава с блок влак към Западна Европа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен