Стефан Орманджиев: БФС трябва да разбере, че хората си искат мач ЦСКА - Левски

Литекс и Локо (Сф) също ще върнат интереса към родното първенство

Бившият председател на Надзорния съвет на ЦСКА Стефан Орманджиев подкрепи идеята за създаването на Висша футболна лига, с която да бъдат върнати в елита грандовете ЦСКА, Литекс и Локомотив (София).

Орманджиев определи като "прозрачна и ясна" идеята за създаването на Висшата лига, а именно - връщането на интереса към родното първенство.

"Почти целият български народ иска отново да гледа дербито ЦСКА - Левски. Затова и трябва няколкото силни отбора, които сега не са в "А" група, да бъдат върнати на най-високо ниво по въ­зможно най-бързия начин.

Ако чакаме да се спазват всички закони и ЦСКА, Литекс и Локомотив да се върнат по естествен път в "А" група, ще минат още поне три години. Да, тези клубове бяха наказани според правилниците. Но както има санкции, така има и амнистия. ЦСКА, Литекс и Локо изтърпяха своите наказания. Сега обаче народът иска нещо друго, иска тези отбори обратно в елита. И ако "кралете", тоест БФС, не се вслушат в думата на обикновените хора, значи не работят за своя народ. Трябва да се намери начин да въведат Висшата лига. Задължително е да се създаде това ново първенство, при това в най-кратки срокове", обяви Орманджиев пред "Тема Спорт".