Боян Радев: С две ръце подкрепям идеята за втори лифт в Банско

В никакъв случай няма да се навреди на природата от един допълнителен лифт

Така първият българин — двукратен олимпийски шампион, известен и като виден дарител, коментира специално за Bulgariautre.bg писмото, отправено до премиера от известни български спортисти и треньори, да бъде спряна войната срещу българския спорт и зимен туризъм.

"С две ръце подкрепям идеята за втори лифт в Банско. В никакъв случай няма да се навреди на природата от един допълнителен лифт", бяха първите думи на  Радев.

"В алпийските курорти в Европа е пълно с лифтове. Прави се за удобство на хората, които искат да карат ски. Какво ще е това каране и какъв кеф ще изпитат, ако не се спуснат два-три пъти от върха? Ако трябва да изкачват разстоянието до върха със ски на рамо, би било пълно безумие. Лифтовете са необходими и на действащите спортисти от зимните спортове”, коментира легендарният борец.

Радев разкри пред Bulgariautre.bg и любопитен факт за прочутото скиорско семейство Попангелови: ”Навремето нямаше лифтове по планините. Бащата и чичото на Петър Попангелов го мъкнеха в раница до върха, само и само да е с тях. И да го учат от невръстен да кара ски и да се спуска”.

"Пак повтарям природата няма да се увреди от втори лифт в Банско, но това ще помогне още повече за развитието на туризма в региона. А и нашите спортисти, които практикуват зимни спортове ще бъдат облекчени", убеден е двукратният олимпийски шампион Боян Радев.