Прокуратурата иска 6 години затвор за биячa oт Спортното и аверите му

Тримата все още са в ареста

Шест години затвор за тримата мъже, задържани за побоя над семейство на Околовръстния път в София. Такова наказание поиска прокуратурата за инцидента, който възмути България, съобщи Нова телевизия.

Обвинителите заявиха, че са склонни да водят преговори за споразумение с тримата охранители на Ивайло Борисов-Ториното, които пребиха семейство с метални палки, но при едно условие - ако те се съгласят да влязат в затвора за 6 години.

В понеделник адвокатът на тримата Марияна Тодорова обяви, че те са готови да се признаят за виновни и да сключат споразумение. Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков са обвинени за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата са работили за Ивайло Борисов-Ториното, близък до Златомир Иванов- Баретата. Във вторник Ториното съобщи, че е подписал с тях граждански договори, но не за охранители.

Припомняме, че единият от агресорите - Христо Христов, който се вижда на клипа и удря с металната палка, е от Червен бряг и е кадър нa спортното училище в Плевен. Дори е бил награждаван за най-добър спортист на школото зa 2010 г. Имал е две челни места в състезанието за Купа България и Държавното първенство - старша възраст. 22-годишният Христо има във визитката си и 12-та позиция от участието си в Световното първенство по бокс за младежи. През 2012-та е направил отлична изява и на турнира "Странджа". Състезавал се е в категория до 75 килограма. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в Червен бряг.