Психично болен нападна с нож 61-годишен на таксиметрова стоянка в Плевен

Мъжът е наранил жертвата си и отправил заплахи

След прецизна оперативна работа плевенските криминалисти установиха, че психично болен е нападнал непознат, наранил го е с ножка и после е избягал. Инцидентът е станал на таксиметрова стоянка в Плевен.

На 11 март 2016 година около 19:10 часа в Първо РУМВР - Плевен е постъпил сигнал за възникнал скандал на булевард „Русе“. При инцидента е пострадал 61-годишен плевенчанин, който с прорезна рана в лява ръка е потърсил медицинска помощ в Спешно-приемен кабинет към УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. По-късно е освободен за домашно лечение. Пред полицаите 61-годишният обяснил, че е нападнат от непознат, който после избягал.

От проведените оперативни действия на служители от Първо РУМВР – Плевен е установен извършителят – 37-годишен от Плевен. Проверка изяснила, че той многократно е настаняван в Клиника по психиатрия към УМБАЛ "Д-р Георги Странски". Мъжът е наранил жертвата си с ножка и отправил заплахи. Извършителят е приведен за лечение. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл.144, ал.3 от НК. Образувано е досъдебно производство.