Красен Кралев: Радващо е, когато големите частни компании помагат на българския спорт

Средствата вложени в спортната инфраструктура са изключително полезни за българския спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 5-ото издание на футболния турнир за ученици за „Купата на Coca-Cola: Движи се!”.
    „Много е радващо, когато виждаме, че големи частни компании помагат на българския спорт. Защото през последните 25 години забравихме от къде идват и как се коват големите шампиони, забравихме да обръщаме внимание на децата, забравихме, че България има нужда от здраво поколение. И сега трябва  да направим всичко възможно те да се раздвижат, да изпитат удоволствие от спорта, потребност от това да спортуват и да развиват двигателите си навици и дисциплина“, заяви Кралев.
    Министърът похвали и новата спортна зала в комплекс „Царско село“, в която се състоя събитието.
    „За пръв път идвам в тази зала, която е едно прекрасно съоръжение. Мога само да поздравя господин Стойне Манолов за направената инвестиция. Да, средствата, вложени в спортна инфраструктура се възвръщат много трудно, но са изключително полезни за българския спорт. Защото тук може да се постави основата на една много сериозна подготовка за децата и смятаме, че това е пътят. С каквото може да помогне министерството, ще го направи, но частните инвестиции са много важни за развитието на българския спорт“, завърши Кралев.
    От началото на турнира за „Купата на Coca-Cola: Движи се!”  в него са взели участие над 35 000 ученици, а през тази година се включват 15 000 деца, разпределени в над 370 отбора.