Община Благоевград получи почетен плакет на Нациoналното състезание по английски език на Кеймбридж училища в България /Снимки/

Над 700 ученици ще мерят знанията си по английски език

 На официална церемония по откриването на X юбилейно издание на Националното състезание по английски език на Кеймбридж училища, Община Благоевград получи почетен юбилеен плакет. В препълнената зала „Пейо Яворов” в Благоевград присъстваха над 700 ученици и учители по английски от цялата страна. Специални гости на отриването бяха заместник  - кметът на Община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, председателят на Общински съвет - Благоевград  Радослав Тасков,  началникът на РИО – Благоевград Ивайло Златанов, председателят на „Асоциация на Кеймбридж училищата в България” Владимир Колев, представители на Регионалния инспекторат по образование и други.

     Домакини на X юбилейно издание на Националното състезание по английски език за първа година са благоевградските училища Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” и Езикова гимнация „Акад. Л.Стоянов”. Директорките на двете учебни заведения д-р Лилия Стоянова и Тина Попова, заедно с домакините на събитието, също получиха юбилейни плакети.

Владимир Колев се обърна към участниците в състезанието с пожелание да покажат най- доброто от своите знания и умения, но също така да намерят нови приятели, да опознаят Благоевград и всички градове от страната, за да могат да я обикнат и да останат в България.

     Участниците в юбилейното издание на състезанието по английски език бяха приветствани с изпълнения от възпитаниците на Природо-математическата гимназия "Акад. С. П. Корольов", Школа по народно пеене към Обединен детски комплекс, ДЮФА "Пиринска китка", балет „Астра”. Те разкриха пред своите връстници красотата на Пиринския край в традициите на танца и фолклора.

     Днес, в „Асоциация на Кеймбридж училищата в България” членуват 105 от най-добрите учебни заведения в страната. Представители на всяко от тях ще мери знания и умения по английски език, като награждаването на победителите и подготвилите ги учители ще се състои на 23 април в столицата.