Съдът отряза шуменския кмет за рязането на незаконните кабели

Животът

23-03-2016, 11:11

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Жалбата е подадена от „Нетуоркс България”

Шуменският Административен съд е спрял заповедта на кмета Любомир Христов за премахване на незаконните кабели на мобилните и интернет оператори, планирано да започне днес сутринта от ул.„Дедеагач“ в Тракийския квартал, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Жалба, подадена в съда от кабелния оператор „Нетуоркс България” е станала причина за спирането на кметската заповед. Административният съд изобщо не е гледал жалбата по същество, защото самото й подаване спира изпълнението на заповедта, пише в определението от 18 март т.г..

„Ще спазим необходимата съдебна процедура и ще обжалваме решението на Административния съд“, каза Роза Енчева, пресаташе на общината в Шумен и добави, че общината не се е отказала от предварително заявеното намерение.

Припомня, че след като през зимата над 150 електрически стълба бяха пречупени под тежестта на заснежените незаконни кабели, в началото на февруари беше назначена комисия. Тя подробно описа допуснатите нарушения. На операторите беше даден срок, в който доброволно да премахнат незаконните кабели. След като това не стана на 8 февруари кметът Любомир Христов издаде заповед за принудително им премахване.