Валя Балканска подкрепя премиерата на осмократната носителка на GRAND PRIX Антония Маркова

Пловдив Лайф

28-03-2016, 14:30

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Младата пловдивска певица Антония Маркова, носителка на осем от най-големите музикални награди GRAND PRIX прави премиера на първия си самостоятелен албум. Специален гост на промоцията ще бъде Валя Балканска.
 Промоцията на албума “ Как ще те обичам” ще се състои на 31 март от 19.30 часа в клуб STAGE 51, вход безплатен .

„Каня Ви да съпреживеем заедно емоциите, които бушуват в мен, както и да споделя безкрайната си радост, че космическият глас на България - Валя Балканска ще бъде моя подкрепа в този специален момент“, казва Антония Маркова.
Антония Маркова е изключително популярна зад граница, защото само през последната година печели най-голямото отличие GRAN PRIX  на музикални фестивали в Македония, Молдова, Малта, Румъния, Турция и Литва.
„През годините много хора написаха за мен прекрасни песни, всяка от които със собствена история. Исках да ги събера в едно и да обобщя направеното до момента“. Това е моето творчество от първата ми авторска песен, до най- новите ми готови проекти (само индивидуални песни без дуети и групови проекти ). Песните в албума са направени с помощта едни от най-популярните имена в създаването на българска музика. В албума има 15 авторски песни и превърналата се в емблема за мен песен на Ищар HORSHAT HAI CALIPTUS, с която превзех много върхове по пътя към успеха. Песента е кавър с откупени права за изпълнение и издаване в албум“, споделя Антония Маркова.
Покрай заглавната песен на албума „Как ще те обичам” има забавна история. Текстът е едно забравено любовно послание, открито в джоба на престилката на медицинска сестра. 
Как искам да съм цвете в пролетта,
Косата ти гальовно да закача.
До теб ще бъда и в старостта.
Поискай само и ще те обичам!
Красивото признание се превръща в прекрасна песен, изпята Антония Маркова.  Песента е по музика и аранжимент на Димитър Гетов (композитор на „ Черно и бяло” – на Георги Христов) и текст на Петя Пашева.
През 2013 година Антония Маркова реализира първия си  самостоятелен концерт, който е с благотворителна цел. Тя има видеоклипове към песните „Върни ме“ (Дийпзоун) и „Готов ли си” (Красимир Гюлмезов- дует „Шик”).
„Как ще те обичам“ е албум пълен със стойностни песни и много истинска музика.