Волейболистките до 19 г. на Димо Тонев се класираха на европейско

Момичетата победиха Финландия и подпечатаха визите си за Унгария и Словакия

Българският национален отбор за девойки до 19 години се класира за европейското първенство по волейбол в Унгария и Словакия. Нашите момичета изпълниха мисията и спечелиха своята квалификационна Група "Е", след като в директния спор за първата позиция и място на шампионата надиграха Финландия с 3:2 гейма (25:22, 23:25, 25:20, 23:25, 15:8). Срещата се игра пред повече от 400 зрители в столичната зала „Христо Ботев“.

Двубоят беше изключително напрегнат, а във финалния тайбрек финландките дори стигнаха до преднина от 3 точки при 4:1. Селекционерът Димо Тонев взе прекъсване, след което младите ни волейболистки показаха здрави нерви и бяха безкомпромисни – 15:8.
Страхотен мач изигра Александра Миланова, която се появи от пейката в края на втория гейм и завърши със 17 точки. Топреализатор с 19 точки стана капитанът на тима ни Моника Кръстева. За Финландия с по 10 точки завършиха Роня Хайкениеми и Суви Коконен.

Така България излезе на първо място с три победи от три мача и актив от 7 точки. Финландия остана на второ място и ще участва в последния трети квалификационен кръг за Европейското. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 27 август до 4 септември.