КечМания 32: Българинът Русев и Ледения Стив Остин спретнаха шоу пред 102 000 зрители (Видео)

Скалата записа най-бързата победа в историята на развлекателния спорт

Кечът в Америка е религия, а ежегодната "WrestleMania" се нарежда по значимост до събития като "Супербоул", "Мачът на звездите" в НБА, "Оскарите" и др.

На 4 април се проведе 32-ото издание на "КечМания" , което тотално счупи рекордите - 101 763 зрители изпълниха до краен предел трибуните на стадион "AT&T" в Далас. Милиони пък бяха тези пред телевизорите и компютрите из целия свят.

Част от близо седемчасовото шоу за втора поредна година бе и българинът Мирослав Барняшев, който се подвизава на ринга с псевдонима Русев. Пловдивчанинът имаше огромната чест да участва в мач, а след това и в култов сегмент с едни от най-големите легенди на кеча. Той и съотборниците му от "Лигата на нациите" победиха в мач 3 на 3 отборните шампиони - "Новият ден". Интересното дойде след това. Докато Русев и компания празнуваха победата, заявиха, че не съществуват кечисти, които могат да ги спрат. В отговор се появиха три от най-големите легенди в професионалния кеч - Мик Фоули, Шон Майкълс и Ледения Стив Остин, които набързо приземиха българина и съратниците му за кеф на стоте хиляди зрители на стадиона. Остин се нахвърли именно върху Русев, който опита да се противопостави с няколко ритника, но в крайна сметка получи емблематичния "зашеметител", най-вероятно вдъхновявал го в детските му години, гледайки кеча по телевизията в България. 

На "КечМания 32" световната федерация - WWE се сдоби с нов шампион. Това е племенникът на известния актьор и кечист Дуйен Джонсън Скалата - Роман Рейнс. Той победи в главния мач друга легенда - Трите Хикса. Шампионка при жените остана дъщерята на големия - Рик Флеър или Детето на природата - Шарлът. Гробаря пък спечели жестокия мач "Ад в клетка" срещу сина на шефа Винс Макмеън - Шейн. 46-годишният милиардер създаде най-запомнящият се момент на целия турнир, скачайки от върха на шестметровата клетка пред погледите на трите си невръстни деца.

Скалата също записа участие в шоуто, успявайки дори да запише мач, продължил... 6 секунди. Оказа се, че това е най-бързата победа в историята на "КечМания". Скалата надви един от фамилията Уаят, които след това го нападнаха, но в помощ се притече Джон Сина.

В голямото шоу се включиха и още два от идолите на САЩ. Бившият баскетболист Шакил О'Нийл се пусна в мелето, посветено на Андре Гиганта. Шак обаче беше елиминиран рано. Снуп Дог пък бе добавен в Залата на славата в кеча.