Стойчо Стоев: След месец ще говоря дали ще остана в Левски

Ботев (Пд) е отбор със стойности

Треньорът на Левски Стойчо Стоев даде брифинг преди предстоящия утре мач срещу Ботев (Пловдив). Двубоят от 28 кръг на „А“ група е от 20:00 часа в събота на стадион „Георги Аспарухов“ и ще бъде ръководен от Георги Йорданов. Стоев говори и за ситуацията с Мигел Бедоя, шансовете на "сините" в Европа, но отказа да коментира победата на ЦСКА над Берое.

„Ако постоянно някой ти говори зад гърба, сигурно и при вас ще има стрес. В никакъв случай напрежението не е паднало напълно, но е в рамки. И Де Ноойер, и Александров, и Менголо взеха участие в последните тренировки. Но ще преценим дали могат да участват в мача с Ботев“, призна Стойчо Стоев.

„С Бурабия така се случи. Наистина не можем да го използваме ефективно. Няма притеснение. Изправяме се срещу отбор със стойности. Със сигурност ще се опитат да ни изненадат. Един добре тактически подготвен отбор, нищо, че резултатите им не са внушителни. Когато има повече хора на стадиона, е по-добре. Настроението е по-различно. Мачът минава по различен сценарии. Когато няма хора на стадиона се губи това, за което е предназначена играта“, добави специалистът.

„Един отбор, за да изглежда по-добре му трябва време, стиковане. Ние след Лудогорец не успяхме да излезем в оптимален състав, който аз се стремях на лагера да изградя. В резултата на контузии, наказани, варирахме с много имена. Имаше мачове, в които играхме с пет и шест юноши. Когато тръгнеш да правиш промяна на схемата на игра. Важно е значението на играчите“, коментира треньорът на Левски.

„Рано е да говорим дали Бедоя ще остане. Няма развитие все още с преговорите за продължаване. Има известни пречки от лично естество. За сега нещата не се развиват позитивно за нас. Все още мисли. Бурабия и Бедоя бяха в последните мачове двойка ни вътрешни халфове. Неприятно е, че отсъстват. Когато двама основни играчи ги няма, това се отразява. Георги Костадинов и Де Нойер бяха контузени. Сега Костадинов се завърна. Това е добре, дава нови опции, но пък Бурабия е наказан,“ допълни Стоев.

„Не мога да кажа, че това са последните ми мачове на „Герена“. Аз каквото и да кажа, ще бъдат моите разсъждения. Тези въпроси към ръководството, не към мен. Дали ми се остава в Левски? Тези неща са комплексни. Нека не коментираме дали ми се остава в Левски. Ще видим. Още преди една седмица бях пределно ясен. За това дали ще остана в Левски ще говоря след един месец,“ призна наставникът на „сините“.

Стойчо Стоев отказа да коментира победата на ЦСКА с 2:0 над Берое в първи полуфинал за Купата на България: „Сега какво да коментирам победата на ЦСКА, ако искате и за мача на Барса и на Манчестър Сити да кажа? За Карнобат не ме питайте, не знам как са завършили.“

Треньорът на „сините“ взе отношение и по шансовете на тима относно класирането за евротурнирите и евентуалното участие в Лига Европа: „Ние водим с доста точки пред преследвачите ни в битката за участие в евротурнирите. Не знам какво да очакваме от Лига Европа, не съм букмейкър. Зависи какъв противник ще се падне. Рано е за тези приказки.“