Асен Марков връчи почетен плакет на "доктор хонорис кауза" на НСА Ненад Лалович

Ненад Лалович бе удостоен с титлата "доктор хонорис кауза" от ректора на Спортната академия проф. Пенчо Гешев

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков присъства на церемонията по удостояването с титлата „доктор хонорис кауза“ на президента на Международната федерация по борба  Ненад Лалович в Национална спортна академия „Васил Левски“. Почетната титла бе връчена на госта от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев в присъствието на президента на Европейския съвет по борба и съветник на министър Красен Кралев – Цено Ценов, председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, членове на Управителния съвет на БФБ и множество именити български борци, преподаватели и студенти.
„Борбата е изключително важен за страната ни спорт и аз Ви благодаря за усилията, които положихте за оставането й в олимпийското семейство. Сигурен съм, че под Ваше ръководство тя ще продължава да се развива и се надявам българската борба да постига все по-големи успехи. Благодаря Ви и за битката, която водите срещу употребата на допинг, защото чистият спорт е много важен, за да успеем да запалим повече деца за системна физическа активност“, заяви Марков и връчи на Ненад Лалович почетен плакет от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Президентът на Международната федерация по борба благодари за оказаната чест, след което изнесе лекция на тема „Модернизирането на спорта и спортната администрация, запазвайки традициите и олимпийските ценности“.