Московски: Цецка Цачева няма нищо общо с назначението в ДАИ на Цветелин Цветанов

Цветанов е назначен, след като са се провалили няколко опита за привличане на други хора

Цецка Цачева няма нищо общо с назначението на Цветелин Цветанов за директор на ДАИ, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, съобщи "Фокус".

Във връзка арестувания директор на ДАИ Цветелин Цветанов и това кой го е препоръчал за поста и каква е ролята на плевенската организация на ГЕРБ и на председателя на Народното събрание Цецка Цачева Московски каза, че предложението за Цветанов е дошло след няколко опита да бъдат привлечени различни директори на ДАИ.

"По никакъв начин това не е коментирано с нея, преди да бъде назначен. Коментиран е с другия плевенски депутат от ПГ на ГЕРБ Владислав Николов”, каза още той.

Московски посочи, че сам носи отговорност за назначението на Цветелин Цветанов. Министърът се обърна към независимия депутат Георги Кадиев, който му зададе въпроса кой му е препоръчал директора на ДАИ и заяви, че е имал препоръка за директор на агенцията от самия Кадиев. Московски обясни, че независимият депутат му е предложил човек на име Николай, с чиято жена е в близки отношения.