Едно от най-старите и престижни учебни заведения в света търси бизнес лидери у нас

Животът

18-04-2016, 12:40

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Едно от най-добрите учебни заведения в сферата на бизнеса, което се нарежда сред топ 50 на бизнес училищата в света, ще гостува у нас.

Представители на Henley Business School, част от един от водещите изследователски университети във Великобритания - престижния  University of Reading, ще направят презентация на 20 април, сряда, в х-л Хилтън - София пред бъдещи кандидат-бакалаври и кандидат-магистри. 
Създадено през 1945 година, Henley Business School смело може да бъде наречено училище за бизнес лидери, тъй като възпитаниците му намират професионална реализация още в първите 6 месеца след дипломирането си. В учебното заведение се подготвят специалисти в сфери като: Бизнес и мениджмънт, Предприемачество, Счетоводство и финанси, Управление на собствеността и др. Henley Business School има стабилни партньорства по цял свят и дава възможности за обучение и кариерно развитие във водещи световни организации, като BBC, British Airways, Vodafone, Microsoft и мн.др. Една от основните цели на бизнес факултета е да обучи отговорни лидери в бизнеса, използвайки иднивидуален подход и наблягайки на личните способности и потенциал на всеки студент. Теорията неизменно е съчетана с практика в реална бизнес среда. Училището  може да се похвали с повече от 7000 студенти от 140 страни, а голяма част от преподавателите са известни имена в индустриалния свят и често споделят със студентите безценния си опит.