Обявиха алтернативни маршрути за румънските туристи, които ще пътуват за морето по празниците

Изготвени са и специални брошури

Във връзка с ремонта на Аспаруховия мост във Варна, Пътна полиция съвместно с АПИ предприема мерки за безпроблемно придвижване на гостите на страната  през предстоящите почивни дни около Великден и Гергьовден, съобщават от пресцентъра на МВР.

 За румънските граждани, които влизат в страната през контролно-пропускателните пунктове при Русе, Силистра, Кардам и Дуранкулак, и пътуват към Варна и Бургас и черноморските курорти са организирани следните маршрути:
За курортите по Южното Черноморие:
• Русе – Разград – Шумен – Смядово – Карнобат – Айтос – Миролюбово – Каблешково - Тънково - Слънчев бряг;
• Силистра – Алфатар – Венец – Шумен – Смядово – Карнобат – Айтос - Миролюбово - Каблешково – Тънково - Слънчев бряг;
• Силистра - Добрич – Аксаково – Девня – Синдел – Долни чифлик – Старо Оряхово – Бяла - Слънчев бряг;
• Кардам - Добрич – Аксаково – Девня – Синдел – Долни чифлик – Старо Оряхово – Бяла – Слънчев бряг;
• Дуранкулак – Балчик – Оброчище – Куманово - Аксаково – Девня – Синдел – Долни чифлик – Старо Оряхово – Бяла - Слънчев бряг.
Съвместно с Община Варна, областния управител на Варнаи АПИ са изготве брошури с карти на обходните маршрути и точни GPS-координати на отправните точки, които може да се заложат в навигационните системи. Брошурите ще бъдатна разположениена всички контролно-пропускателни пунктове и туристите ще имат информацията още на влизане в страната.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на патрулите на „Пътна полиция“.
Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ, както и денонощно на тел. 0700 130 20 в АПИ.