Министър Московски: Отказах на ген. Атанасов да назнача негов човек в РВД

Политика

09-05-2016, 07:00

Снимка:

mtitc.government.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нямам обяснения защото генерал Атанас Атанасов ме напада и защо дава изявления от името на цяла партия - ДСБ, по-лошото е че след това аз влизам в обяснителен режим на неща, които не са верни. Това заяви в неделя Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията пред Канал 3.

Ще кажа само, че не само Иван Иванов отговаря на 100% на длъжностната характеристика, която е за този пост, но е и сертифициран да прави одити на други държави, отговори на първия въпрос на Атанасов Ивайло Московски и обяви твърденията на генерала като "абсолютна клевета".

Няма нито един въпрос по темата въздухоплаване от Атанас Атанасов, заяви още Московски.

След 2008 година е въведена директива, която касае недопускането на монополни дейности на Летище София, каза още Московски. След тази директива са въведени още три оператора, допълни той.

Сравнението между двете летища във Варна и Бургас, които са на концесия не могат да се сравняват с летище София, защото таксите, които се събират на първите две летища нямат общо с тези, които се събират на това в столицата.

Има някаква фиксация на ген. Атанас Атанасов към сектор "Транспорт" и към мен, каза Московски. По думите му от 2010 година 50 процента от всички приходи на Летище София влизат в държавния бюджет.

Нито един въпрос не ми е зададен от трибуна, категоричен е министърът.

Истината е, че от началото на мандата ген. Атанасов искаше от мен Георги Ангелов да стане шеф на РВД. Отказах му да го направя и част от поведението му най-вероятно се дължи на реваншизъм, заяви Московски. На въпрос дали отказът му е бил, защото е искал да назначи негов човек министърът отговори:

Отказал съм, не защото имам свой човек, а защото този който изпълнява поста е професионалист и не виждам, защо трябва да го сменям.