Клавирно трио с концерт във втората вечер на Седмицата на камерната музика

Добрич Лайф

10-05-2016, 18:19

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На 10 май от 19.00 часа в зала "Нели Божкова"

 В рамките на Седмицата на камерната музика, която започна снощи, тази вечер пред добричлии ще се представи  клавирно трио в състав: Росен Идеалов – кларинет, Светослав Славчев – фагот и Ростислав Йовчев – пиано.

 Росен Идеалов завършва НМА „Проф. П.Владигеров“ София, в класа на проф. Сава Димитров по кларинет и на проф. Константин Чилев - камерна музика. Завоювал е престижни награди в редица международни музикални форуми и е носител на призове и високи отличия. Преподава в НМУ „Л. Пипков“ и в НМА „Проф. П.Владигеров“ София. Осъществил е световните и българските премиери на над 250 произведения, над 100 от тях специално написани за него. Записал е десетки произведения и СD.  Изнасял е лекции в САЩ, където е водил майсторски класове. Активно концертиращ артист. Автор е на много преработки и на каденци за концерти и пиеси за кларинет и оркестър.

 

Светослав Славчев завършва НМА „Проф.П. Владигеров“ в София в класа по фагот на Йордан Методиев. Работи като инструменталист в ралични оркестри и камерни състави, 10 г. е бил фаготист в оркестъра на Държавна Опера Варна. Участвал е в много музикални фестивали, изнася рецитали и камерни концерти, както и гастролира в много оркестри в България. Като артист на свободна практика работи в сътрудничество с редица утвърдени български и чуждестранни музиканти в различни проекти и е реализирал записи за CD, радиа и др. медии.

 

Ростислав Йовчев завършва НМА „Проф. П.Владигеров“ София при проф. Атанас Куртев. Лауреат на редица наши и международни конкурси, както и е носител на високи отличия и престижни награди. Активно концертира като солист и камерен изпълнител в България и в чужбина. Има издадени многобройни CD и осъществени записи за медии по цял свят. Преподавал е в във Висшия Музикален Институт в гр. Сус,Тунис. Член на жури на национални конкурси. През 2013 г. получава степен Доктор. В момента е професор по пиано в НМА и ръководител катедра „Пиано“ в теоретико-композиторския и диригентски факултет.

 

В ПРОГРАМАТА:

w  Лудвиг ван Бетовен

    Трио ор. 11 B Dur за кларинет, виолончело и пиано (аранжимент за фагот-Светослав Славчев)

         I Allegro con brio

         II Adagio

         III Allegretto – Tema con variationi  “Pria ch`io L`impegno”

w Михаил Глинка

   Патетично трио за кларинет, фагот и пиано

          I Allegro moderato

          II Scherco Vivacissimo

          III Largo

          IV Allegro con spirito

w Йоханес Брамс

   Клавирно трио Ор.114 a moll за кларинет, виолончело и пиано

(аранжимент за фагот– Светослав Славчев)

          I Allegro

          II Adagio

          III Andantino grazioso

          IV Allegro