Авторът на „Игра на тронове“ публикува глава от новата си книга

Булевард

12-05-2016, 16:22

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Джордж РР Мартин пусна нов откъс от „Ветровете на зимата“

Писателят Джордж РР Мартин не бърза със завършването на шестата си книга, макар че вече излязоха първите три епизода от новия сезон на сериала „Игра на тронове“. Шестото издание от поредицата „Песен за огън и лед“ се казва „Ветровете на зимата“ и преди ден авторът пусна в блога си нова глава от нея.

В текста се разказва за Ариен Мартел (дъщеря на принц Доран) и нейните отношения с Пясъчните змии. Тази героиня обаче все още не се е появила в любимия на милиони зрители сериал.
Ако за оптимистите откъсът беше знак, че Мартин е близо до завършването на книгата си, в отделна публикация в блога си той написа, че това не значи, че е готов.

Излизането на книгата е насрочено за края на 2016 г. или началото на 2017. Авторът планира да завърши поредицата от романа с "Мечта за пролет" (A Dream of Spring) около 2020 година.

Сюжетът на сериала "Игра на тронове", който започна като адаптация на поредицата книги, понякога значително се отклонява от творбите на Мартин. 

В момента по HBO върви Шестият сезон от култовия сериал. Той е първият, който изпреварва книгите. По тази причина се появиха редица теории за онова, което може да се случи в сериала, засягащи основно Кулата на радостта и истинския произход на Джон Сноу. Създателите на сериала планират да заснемат още два сезона.