Десетки граждани на Пловдив дариха лични средства за подкрепата на младежки проекти

Мисия Пловдив

13-05-2016, 12:17

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дарителският кръг в Пловдив по инициатива на ОФ „Пловдив 2019“ събра близо 7 000 лв.

На 12 май се проведе вторият дарителски кръг в Пловдив по инициатива на Общинска фондация "Пловдив 2019",  Фондация "Пелса" и Фондация "Работилница за граждански инициативи (ФРГИ) в Държавен Театър "Николай Масалитинов" – Пловдив .Тази година дарителският кръг събра граждани на Пловдив в подкрепа на три проекта. Всички те допринесоха с лични средства за реализирането на проектите „Усмивки в училище“ и „Клуб дебати“ на учениците от Езикова гимназия-Пловдив, както и за инициативата „Приобщаване“ (част от „Седмица на благотворителността“), реализиран с подкрепата на Община Пловдив.

В кръга бяха събрани близо 7 000 лв. с общо участие и благодарение на ФРГИ, които в края на вечерта удвоиха събраната сума.

Сред активните дарители от вечерта бяха Ирина Найденова - от фондация "Пелса", г-жа Марияна Замова, Бекир Челик от "Обединени млади граждани", Мариана Чолакова, член на УС на ОФ „Пловдив 2019, представители на фондацията, сподвижници от Великобритания и Швейцария, г-н Давиде Кристиано и много други. Включиха се още десетки граждани, които са с различни професии, и всички те подкрепиха реализацията на младежките каузи.

Усмивки в училище“ е инициатива за облагородяване на пространствата в английската гимназия – изграждане на пейки, осигуряване на тенис маса и други подобрения на младежката среда в училището. „Клуб дебати“ е проект за подпомагане и развитие на дебатите сред учениците. Инициативата ще им осигури лектори, условия за практически упражнения в конкурентна среда, участия в международни събития и др. Средствата, събрани за проекта от Дарителския кръг, ще финансират участие на учениците в международно състезание през годината. „Приобщаване" е част от инициативата „Седмица на благотворителността“, в която тази година се включи и Пловдив 2019. Проектът събира средства за изграждането на специализирана площадка за приобщаване и социализация на деца с увреждания.

Набирането на средства продължава. Всеки, който желае, може да се включи с дарение. Повече информация за проектите е достъпна на сайта на ОФ”Пловдив 2019” и във Фейсбук страницата фондацията, както и на е-mail: [email protected]оvdiv2019.eu .

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен