Премиерът Борисов и министър Кралев откриха официалната трибуна на стадион „Верея“

Премиерът Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха официалната трибуна на стадион „Верея“ в Стара Загора, която е с капацитет 1214 зрителски места. Проектът се реализира по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA и с реализирането му се изпълнява инвестиционната програма, предвидена в договора между Общината и ФК „Верея“ за модернизация на съоръжението. Нисколихвеният кредит за трибуната е на стойност 870 000 евро.

Премиерът Бойко Борисов честити на старозагорци новата придобивка и се включи във финалния мач на държавното първенство по футбол за ветерани между отборите на Витоша Бистрица и Нефтохимик. Мачът завърши с победа за Витоша Бистрица с 6:3, като премиерът отбеляза хеттрик. Единият му гол дойде след перфектно изпълнение на пряк свободен удар, а другите два бяха от дузпи. След края на мача министър Кралев връчи купата на капитана на Витоша Бистрица Бойко Борисов.

На събитието присъстваха още кметът на града Живко Тодоров, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов и Николай Михайлов - председател на Съвета на директорите на "Трейс Груп Холд" АД.

„Стара Загора е спортен град. Стара Загора е футболен град. Стара Загора има страхотна публика и добро общинско управление. Ето че има и хора от частния бизнес със сърца, които инвестират в спортната инфраструктура и гледат на футбола като на социален проект“, каза министър Красен Кралев. „Докато има градове, чиито клубове с дългогодишни традиции изчезват, тук се създаде нов спортен клуб с отлична инфраструктура“, допълни той.

Частната инвестиция в спортното съоръжение е на стойност 5 млн. лв., а през миналата година Министерството на младежта и спорта финансира с 350 000 лв. реновирането на футболно игрище на клубната база на ФК „Верея“, което бе използвано като тренировъчно по време на Европейското първенство за юноши до 17 г.