Главната улица на Поморие се превърна в спортна арена (снимки)

Морският град отбеляза Деня на спорта с фолклорно надиграване, спортни демонстрации и дефилета

Поморие отбеляза Деня на българския спорт като превърна централната си пешеходна улица в атрактивна спортна арена.

Празникът започна с фолклорно надиграване между възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” и СОУ „Иван Вазов” Поморие. Съставите демонстрираха уменията си да танцуват право хоро и ръченица. Почетното жури определи за победител в надиграването отбора на ОУ „Христо Ботев”. За отличното си представяне обаче, и двете училища получиха полезни подаръци и големи награди.

Тържествата продължиха с мащабен парад на спортните клубове в общината. Деца и възрастни от 16 различни дисциплини уверено дефилираха и оформиха стройни редици от настоящи и бъдещи шампиони. Участие в програмата взеха и Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина”, Мажоретен състав и Танцова формация “Фреш” при НЧ “Просвета 1888”.

“Заслугата да сме част от този хубав празник днес е изцяло ваша. Спортувайте и се дръжте като победители, защото вие вече сте такива. Именно вашите постижения са това, което ни провокира да обявим май месец за месец на спорта, както и непрестанно да влагаме усилия, за да създадем по-добри условия за тренировки и по-силна мотивация за още много успехи. Да инвестираш в спорта е инвестиция за цял живот”, с тези думи кметът Иван Алексиеви поздрави представителите на спортните клубове в община Поморие.

Всички спортни клубове получиха почетни плакети с благодарност за утвърждаване спортния имидж на Община Поморие.