За 24 май дари любими книги за българските читалищни и училищни библиотеки

Мисия София

22-05-2016, 11:54

Снимка:

utro.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

В Деня на славянската писменост и култура, 24 май, стартира голяма дарителска кампания за събиране на нови и запазени книги за нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната

 В Деня на славянската писменост и култура, 24 май, стартира голяма дарителска кампания за събиране на нови и запазени книги за нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната. Акцията ще продължи през целия ден на 24 май, от 10:30 до 18:00 ч., в инфоточка читАлнЯта в Градската градина на София.

Събитието се организира точно година след дарителската кампания, която постави основата на книжната колекция на читАлнЯта.
   
Необикновената книжна точка в сърцето на града съчетава функциите на туристически информационен център на столицата и библиотека, в която срещу дарение от една книга (съвременна, художествена литература) всеки получава читателска карта и възможност да ползва цялата колекция на библиотечен принцип. "На 24 май 2016 г. искаме да продължим традицията, поставена миналата година, и да съберем нови любими книги на читателите. Този път ще ги дарим на нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки из страната. Вярваме, че литературата е силна и има влияние върху нас тогава, когато се чете и споделя, затова се надяваме именно да провокираме хората да отбележат Деня на славянската писменост и култура с нас", коментира Александър Шпатов, председател на Сдружение за градски читални.
Към даренията, които се набират, има и изисквания към книгите.
   
 Всички, желаещи да се включат в кампанията, могат да донесат:
   - свои любими нови или запазени книги (издадени след 2000 г. в добро
 физическо състояние);
   - книги в различни жанрове и на разнообразна тематика;
   - книги за различни възрасти;
   - книги, които самите вие бихте искали да четете в библиотеките.

   
Всички, които нямат възможност да се включат в дарителската акция на самия 24 май, ще могат да го направят и следващите дни в читАлнЯта.