Бойко Борисов: Оградата по границата до 2 месеца ще достигне 136 км. (снимки)

Премиерът, заедно с министрите Бъчварова и Ненчев, направиха инспекция по въздух на оградата по границата с Турция

"За нас най-важно е спокойствието на гражданите и сигурността по външната ни граница. Затова благодарим и на турския президент, че успява да задържи потока от бежанци далеч от границата ни." Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си на ГКПП Малко Търново, където пристигна заедно с министрите Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и лидера на НФСБ - Валери Симеонов, за да видят четиридесетте джипа, дарени от Кралство Великобритания за нуждите на гранична полиция.

Инспекцията днес започна с облитане по протежението на оградното съоръжение на българо-турската границата. Премиерът одобри съоръжението, което в голяма степен подпомага работата на граничните власти. Той увери присъстващите, че до два месеца оградата, която се гради на местата с най-лесен достъп, ще стигне 136 км.

Борисов използва възможността да благодари и на британския премиер Дейвид Камерън  за предоставената безвъзмездна помощ под фрмата на високопроходими автомобили. "България пази границите на ЕС изключително успешно и това получава силен отзвук в Европа", допълни премиерът.