Установиха 27 нарушения на разпоредби на Закона за закрила на детето

Мисия Добрич

26-05-2016, 15:37

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

В Добричка област са съставени 26 акта за установяване на административни нарушения

Общонадзорна проверка на Апелативната прокуратура във Варна установи нарушения на разпоредби на Закона за закрила на детето и Закона за здравето, съобщават от институцията.

Разпоредената от Апелативната прокуратура във Варна проверка за спазване на забраните за продажба на алкохолни напитки на малолетни и непълнолетни и за придружаването им от родители или настойници на обществени места констатира редица нарушения на Закона за здравето и Закона за закрила на детето. След 20 часа ненавършилите 14-годишна възраст деца  и след  22 часа ненавършили пълнолетие е задължително да се придружават от родители, настойници, попечители или други лица, които полагат грижи за детето.

В Добричка област в периода от 2 февруари до 30 април 2016 г.  проверяващите са установили 27 нарушения на разпоредби на Закона за закрила на детето при проверките на 383 обекта. Съставени са били 26 акта за установяване на административни нарушения, издадени са осем наказателни постановления, 10 протокола за полицейско предупреждение по Закона за МВР, 9 разпореждания на полицейски орган, 3 акта за установяване на административни нарушения на общински наредби и са дадени две предписания.