Вземи 1000 лв в дизайн конкурс за 50 години от създаването на Бомбичката

Мисия Пловдив

29-05-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

ONE DESIGN WEEK – международен фестивал за съвременен дизайн и визуална култура, кани всички визуални артисти да се вдъхновят от епохата на 60-те и 70-те години и да се включат в създаването на серия юбилейни плакати по случай 50-годишния юбилей на „Бомбичката“. Бирата се завръща в своя оригинален вид – с емблематичната бутилка и оригиналния вкус на Шуменско Специално. Уникална селекция от 12-те най-добри творби, участващи в конкурса, ще бъдат включени в едноименна изложба в рамките на фестивала ONE DESIGN WEEK (10-19 юни, Пловдив).

Търсят се 12 плаката, които са: оригинални и авторски, вписващи се в естетиката на 60-те и 70-те години и посветени на юбилея на „Бомбичката“. Творбите могат да съчетават графично изображение и текст или да включват само едно от двете. Търсят се както специфични шрифтове, ярки цветове и интересни символи, така и съвременен прочит и индивидуален артистичен почерк. Плакатите могат да бъдат създадени дигитално чрез графичен дизайн или аналогово чрез традиционни техники и калиграфия.

 

Всички постъпили предложения в рамките на конкурса ще бъдат оценени от представители на Шуменско, ONE DESIGN WEEK и креативна агенция Noble Graphics на 6 юни.

За победителите са подготвени редица награди и изненади: първо място – парична награда в размер на 1000 лева; второ място – парична награда в размер на 700 лева; трето място – парична награда в размер на 400 лева; от четвърто до дванадесето място – парична награда в размер на 100 лева, както и последващо участие в юбилеен календар, който ще обиколи цялата страна. Победителите ще получат и възможност да посетят най-голямото събитие в рамките на професионалния форум на ONE DESIGN WEEK 2016 Forum, който ще се проведе на 18 юни 2016 г. В Дом на културата "Борис Христов", гр. Пловдив.

Всеки автор може да изпрати до 3 предложения на адрес: plakat@onedesignweek.com до 23:59 ч. на 5 юни 2016 г. За участие се допускат и авторски колективи с един или повече членове. С участието си в конкурса всички кандидати се съгласяват с правилата на конкурса и с това  творбите им да бъдат ползвани за целите на конкурса и да бъдат включени в изложба и календар.

Допълнителна информация:

www.onedesignweek.com/plakat

www.facebook.com/onedesignweek