Дронове и камери за екстремни спортове могат да спечелят учениците в играта на НАП

Екип от лектори на НАП Добрич изнесе 11 урока във ФСГ "Васил Левски" и ЕГ "Гео Милев"

През месец май данъчните лектори на Националната агенция за приходите /НАП/ проведоха 117 учебни часа в страната, посветени на данъците и осигурителните вноски. До момента екипът от лектори на  НАП Добрич  изнесе 11 урока във Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" и Езикова гимназия "Гео Милев". През месец юни те ще посетят  ПГ по туризъм “П. К. Яворов“, като ще  запознаят учениците  от кога започват сами да плащат здравните си осигуровки, какво трябва да направят, ако решат да работят през лятото, но нямат навършени 18 г. и друга практична информация.

 233 ученици играят активно за 20-те големите награди  в играта „Play за награда“ – дрон, електронна книга, безжична колонка и камери за екстремни спортове, които НАП ще раздаде в рамките на 10 месеца. Играта “Play за награда“ е част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“, която тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, всеки ученик, който се е регистрирал на www.vlezvchas.bg, може да тества знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди.

До 5 юни 2016 г. учениците, решили теста след данъчния урок за държавния бюджет, могат да спечелят безжична колонка. Венцислав Илиев от СОУ „Васил Левски“ в Хасково стана вторият победител в играта с данъчни курсове на НАП. Късметлията е ученик в 8 клас и участва в надпреварата от самото й начало. Той спечели електронен четец с 6-инчов размер на екрана, 4 GB диск и подсветка на дисплея. Третата награда бе връчена на Радослав Христов от Пловдив. Късметлията е на 17 години, ученик в Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Участва в надпреварата отскоро, но само след втория решен тест стана притежател на може би най-желаната награда – камера за екстремни спортове, която е ударо и водоустойчива.