Председателят на Общински съвет връчи „Почетен гражданин на Пловдив” на Георги Славков

Мисия Пловдив

04-06-2016, 11:59

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Майката на футболиста Георги Славков - легенда на Ботев и носител на „Златната обувка” – получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив”, с което бе удостоен футболната легенда посмъртно. Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова връчи отличието преди официалния старт на провеждащия се за трета поредна година детски футболен турнир „Георги Славков – Бенкса” в памет на футболиста.

За мен е чест да бъда тук и да връча това отличие. Това е признание за изключителния принос на Георги Славков към футбола в Пловдив и България. Не съм горещ футболен запалянко, но познавах Георги от дългите ни години, в които работехме заедно в общинска администрация, и мога да споделя, че той бе отдаден на работата си, вършеше я с удоволствие и бе един достоен човек. Истинското признание, което заслужава Георги Славков сте всъщност всички вие тук днес, които ще вземете участие в този футболен турнир. Това сподели в своето слово председателят на Съвета.

От семейството на Георги Славков споделиха, че са радостни от факта, че той получава това признание. Сред гостите уважили церемонията бяха зам.-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, легендата на Ботев и директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” Петър Зехтински, общинските съветници Гошо Къчков, Николай Бухалов и депутатът Славчо Атанасов.