Министър Ангелкова: Три проби доказаха, че морето в Лозенец е чисто

Туризъм

04-06-2016, 12:06

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Ангелкова дава началото на летния сезон в Созопол

Цели 30% ръст на туристи очакват по Южното Черноморие

30% ръст на туристопотока се очакват за лято 2016 по Южното Черноморе. Това каза по време на церемонията по откриването на сезона в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Тя за пореден път акцентира върху резултатите от пробите, направени в РЗИ - Бургас на морските води край Лозенец: "Официално е - морето на Лозенец е съвсем чисто. Направени са три проби и последните потвърдиха, че водите там са чисти. При сигнали, ще правим подобни изследвания на водите навсякъде по морето, ако се наложи".

Министърът на туризма Николина Ангелкова преди пристигането си в Созопол направи обиколка из алеите на Слънчев бряг, придружена от представители на туристическия бранш в курорта. Изненадващата инспекция е броени дни, след като Управителният съвет на Съюза на собствениците и представители на министерството и общината взеха решение да се направи анализ на инфраструктурата, да се уточни броят на незаконните обекти и да се набележат конкретни мерки за подобряване имиджа на курорта.
Туристическият бизнес е частен и от вашата инициативност очаквам да произтекат конкретните предложения за положителна промяна в състоянието на алеите и визията на курорта, обърна се министърът на туризма към придружаващите я хотелиери, концесионери и собственици на обекти. Тя подчерта, че е недопустимо неугледни павилиони, сергии и каравани да продължат да загрозяват най-големия ни черноморски курорт и да затрудняват свободното придвижване на туристите по крайбрежната алея.
Министър Ангелкова допълни, че през целия летен сезон ще продължат проверките по плажовете и курортите за стриктното спазване на концесионните и наемните договори.