400 жители на село Галиче са се подписали в подкрепа на своя кмет Ценко Чоков, след като бе арестуван.
Това стана ясно в началото на заседанието пред апелативната инстанция на Специализирания съд, където Чоков и останалите, оставени в ареста, обжалват мерките си за неотклонение.
(В най-обсъжданото напоследък село живеят около 1000 души.)

Адвокатът на Чоков Иво Найденов представи писмени доказателства в подкрепа на клиента си. Сред тях са характеристика за Чоков, издадена от кмета на Бяла Слатина, съобщи news.bg.

Сред хвалебствията има и благодарствени писма от майки в село Галиче, на които Чоков платил таксите на децата им за детските градини.

Благодарствено писмо има и от свещеник в с. Галиче за това, че кметът е направил дарение за храма. Имената на дарителите се записвали в храма, но след като Чоков беше арестуван, надписът с неговото име станал обект на вандалска проява.

Положителни думи за Ценко Чоков бяха представени и от директора на местното СОУ „Христо Ботев”.

Бяха предадени на съда и документи, сочещи трудовата му ангажираност като земеделски производител и арендатор.

Адвокатът на Чоков за пореден път повтори, че от кого ли не Чоков е бил проверяван, като освен от НАСА, този път изтъкна, че сигурно само от АГ болница не е проверяван.

Прокуратурата на свой ред представи нов том с доказателства, който съдържа разпознавания. Съдът даде на адвокатите по тяхно желание 30 минути да се запознаят с тях.