12 години затвор за убийството на майка и дъщеря от Долно Езерово

Съдът определи присъда от 18 год., която бе редуцирана с 1/3, тъй като убиецът се призна вината си

12 години затвор получи двойният убиец от Долно Езерово Драгия Радневски. Днес 53-годишният мъж се призна за виновен и процесът премина по съкратената процедура без да бъдат разпитани десетината свидетели и петимата вещи лица.
Съдът, под председателството на Захарин Захариев определи присъда от 18 г. Тя обаче се редуцира с 1/3, тъй като когато съдебният процес премина по съкратена процудера. 
На 27 октомври м.г. 52-годишният тогава Драгия застреля с ловна пушка 46-годишната си приятелка Иванка Стоянова и майка й Тонка Желева на 67 г. Мъртво пияният мъж / с 3.08 промила алкохол в кръвта, след като изпил на екс половин литър ракия/ гръмнал двете жени в гръб, докато садили чесън в двора на къщата си. после се скрил в дома на майка си и дори мислил да се самоубие, но полицията го изпреварила и го открила.
В съда дъщерята на убитата Иванка - Антония Стоянова, поиска 200 000 лв. кръвнина и бе конституирана като частен обвинител. Нейният непълнолетен брат Божидар поиска 100 000 лв. обезщетение, но заради неправилно упълномощен защитник, съдът го отхвърли, а адвокат Матеева беше отстранена от процеса..
Прокуратурата поиска доживотен затвор за двойния убиец. Адвокатът на дъщерята на убитата Димо Гочев настоя за доживотен затвор или 30 години.
Адвокат Камен Кънев, защитник на подсъдимия, поиска минималната присъда от 15 до 20 г. за подзащитния си. Той акцентира на психическото състояние на клиента си по време на убийството. Драгия бил в алкохолен делириум, а няколко месеца преди убийството се лекувал от алкохолизъм в Центъра за психично здраве в Бургас.
"Драгия е мислил за самоубийство, защото е залагал много на връзката си с Иванка, искал е да имат и деца", разказа той пред медии Жената спокойно влизала в дома му и вземала големи суми пари, тъй като той имал добри финансови възможности. Тя обаче го разорила и Драгия дори нямал нито лев да купи части за кола, която му била оставена за ремонт в работилницата. Приятели на мъжа разказаха, че Драгия от известно време имал проблеми с Иванка, която му вдигала скандали, когато парите свършвали.