Конкурс за детска рисунка "Моята ЕДЕН дестинация в България“ и в Кюстендил

Кюстендил е една от ЕДЕН дестинациите в България

Кюстендил е една от ЕДЕН дестинациите в България, част от проект на Министерството на туризма, който популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на Европейския съюз. EDEN е акроним на European Destinations of Excellence, в превод „Най-добри европейски дестинации”.
Във връзка с изпълнение на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание”, финансиран по програма COSME 2014 -2020 г. на ЕС, Министерството на туризма обявява конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България”.
Необходимо е рисунките да представят ЕДЕН дестинацията през детския поглед за забележителностите и атракциите, намиращи се в нея. Те могат да бъдат природни, културно-исторически обекти, да представят обичаи, бита на хората от региона, събития, празници и т.н., при което от изключителна важност е индивидуалната гледна точка на малките участници в конкурса.
Конкурсът за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“ започна на 1.06.2016 г. и ще продължи до 22.07.2016 г. включително. В него могат да вземат участие деца на възраст между 7 и 14 години. Получените рисунки ще бъдат разгледани от жури, като най-добрите сред тях ще получат възможността да бъдат поставени на предвидените за изработване по проекта рекламни сувенири (картички и магнити), които ще бъдат разпространявани в страната и в чужбина. Всеки, който желае да участва, може да изпрати своята рисунка по пощата или по куриер на адрес гр. София, ул. „Съборна“ №1, за Министерството на туризма.
Общият брой на ЕДЕН дестинациите е дванадесет и включва градовете Силистра, Луковит, Сандански, Белоградчик, Белица, Кюстендил, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали. Всички те насърчават алтернативни и екологични форми на туризъм, воден туризъм, защитени територии и културно наследство.