България излиза срещу Дания в първия си мач от Европейската лига в Скопие

Следващите ни срещи са с Албания и Македония

Българският национален отбор излиза срещу Дания в първия си мач от втората седмица на Европейската лига. Двубоят е днес от 18:00 ч.б.в. в 7-хилядната „VIP Арена“ към спортния комплекс „Борис Трайковски“ в Скопие. Именно срещу скандинавците бе дебютът на родните волейболисти в турнира. В зала „Конгресна“ във Варна „лъвовете“ се наложиха с 3:2, като направиха впечатляващ обрат от 0:2 гейма, а тайбрекът бе спечелен с 16:14.

И докато „трикольорите“ се класират директно за финалната четворка на Лигата като домакин от 1-и до 2-и юли в морската ни столица, то задачата на датчаните за излизане от тази Група А е далеч по-трудна. След първата седмица „червеният динамит“ се намира на 3-о място с 5 точки. Лидер е Македония с 8 след 3 победи от 3 мача. За да продължи в следващата фаза Дания трябва да завърши пред югозападните ни съседи след изиграването на мачовете в Скопие.

В лагера на скандинавците, които делят един хотел с нашия тим, гледат с оптимизъм към ситуацията и вярват, че голямата цел пред тима, а именно първо класиране на финалите в Европейската лига, е напълно постижима. Всичко това обещава един интересен сблъсък, който ще бъде предаван на живо по www.laola1.tv. От 20:30 ч.б.в Македония играе срещу Албания.

Ето и програмата за всички срещи на България в Европейската лига:

Първи ден - 16.06, четвъртък

18:00 ч., Дания – България

20:30 ч., Македония – Албания

Втори ден – 17.06, петък

18:00 ч., България – Албания

20:30 ч., Дания – Македония

Трети ден – 18.06, събота

18:00 ч., Албания - Дания

20:30 ч., България - Македония