Михаела Филева говори за касови бележки в данъчен урок на НАП

Новините

16-06-2016, 16:37

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След 4 дни се тегли името на получателя на дрон

Михаела Филева говори за касовите бележки и защо е толкова важно да ги изискваме при покупка. Това става в поредния данъчен урок на НАП, публикуван на www.vlezvchas.bg в рамките на образователния проект на Агенцията, предназначен за ученици „Влез в час с данъците“.

В тест след видео урока, преподаден от младата певица, приходната агенция препитва участниците дали са запомнили: какво доказва касовата бележка, кои са нейните задължителни реквизити, по какво се отличава фалшива от истинска бележка, на какъв телефон може да се сигнализира при неиздаване на касов бон и други. С решаване на теста до 19 юни включително, учениците имат шанс да спечелят дрон. Името на късметлията, който през лятната ваканция ще може да гледа морето от високо с новата придобивка, ще стане ясно в понеделник – 20 юни.

Това ще е последната награда от играта “Play за награда“ на кампанията „Влез в час с данъците“ преди учениците да бъдат разпуснати във ваканция. Поредицата от данъчни уроци, тестове и награди (електронен четец, камера за екстремни спортове, безжичен говорител и дрон) ще бъде подновена с началото новата учебна година през септември.

Играта “Play за награда“ е част от проекта на НАП „Влез в час с данъците“, която тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, учениците, които се се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за страхотни награди.