Багата защити титлата си в тежката категория на WSOF

Спорт

19-06-2016, 15:13

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

"Аркадата обърка нещата, но явно така е трябвало да стане. Кървенето ми пречеше през почти целия мач и не виждах добре противника. Хубавото е, че всичко завърши в моя полза. Преборих се за победата и така запазих пояса си", обяви пред в."24 часа" Благой Иванов - Багата след победата си над претендента Джош Копланд - Пухкавия мечок в защитата на титлата си по ММА в тежка категория във веригата WSOF.

29-годишният българин стигна трудно до успеха, след като Пухкавия мечок му отвори аркада в първия рунд след удар глава в глава. Въпреки кървенето Багата нанесе повече удари и след петте рунда двама от реферите отсъдиха 49:46 в негова полза, а третият даде 48:47.

"Още след първия рунд лекарят искаше да прекрати мача. Реферите обаче казаха, че няма как да стане, тъй като водя по точки. Аркадата ми беше дълбока, но аз му отворих три. Получи се тежък мач, но бях наясно, че ще е така. Имахме достатъчно време, за да се разузнаем", каза още Багата.

"Направиха ми 15 шева на главата. В нашия спорт такива неща са нормални. Искам да благодаря на всички българи, които ме подкрепят и специално на тези, които бяха в залата и ме изчакаха да се върна от болницата", завърши Багата.