Световният хит "Джулай морнинг" отново ще огласи скалите на Камен бряг

Джон Лоутън ще посрещне огненото кълбо на Дунавския бряг край Тутракан

Световният хит "July Morning" пак ще огласи на 1 юли скалите край каварненското село Камен бряг - сякаш най-автентичното място на Земята за посрещане на Слънцето. Дни преди култовата сутрин кметският наместник на Камен бряг Георги Кръстев подготвя откритата сцена в местността "Огънчето", съобщи news.bnt.bg. Най-голямата грижа на бившия военен е край опасните скали да не стане инцидент. Заедно с шефа по сигурността в община Каварна обезопасяват терена с метални заграждения, ленти, а светещи балони, както винаги, ще очертават стръмния бряг, така че всеки да внимава да не падне. На сцената това лято за първи път от близо десетилетие няма да стъпи Джон Лоутън, който не отказваше покана на своя български приятел - бившия вече кмет на Каварна Цонко Цонев.

През годините се е случвало вместо да изгрее първото юлско слънце морският бряг да бъде "затиснат" от черни облаци и дъжд. Дори тогава празникът е ставал, а някогашният вокалист на "Юрая Хийп" не е давал на публиката да се разочарова с думите "Слънцето го няма. Но си го представете!". И в следващия миг, запявайки легендарния химн на лятото, Джон Лоутън сякаш успяваше да накара хоризонтът да порозовее. Дни преди Първи юли певецът зареди публиката с копнеж по лятото на площад "Демокрация" в Добрич, а на самия празник ще посрещне огненото кълбо на Дунавския бряг край Тутракан.

Покрай подготовката за поредното издание на "Каварна Рок Фест" новият кмет на морския град Нина Ставрева още през зимата шеговито даде дума, че както е сигурно, че ще има рок маратон, така и слънцето ще изгрее в първия ден на юли на Камен бряг. На сцената в "Огънчето" с нови мечти ще заредят публиката групите "No Planet", "Ivo Ruev Band", "Pleasure". Хедлайнер на празника ще бъде създадената в Каварна група "Jeremy?", нашумяла с избора да бъде подгряваща на три от концертите в турнето на "Queen". Рок хитове ще започнат да звучат още в полунощ, а музикалният маратон ще продължи до 6 часа сутринта.