С уникален спортен комплекс ще се сдобият жителите на "Меден рудник"

Мисия Бургас

02-07-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Модерно съоръжение ще топли училища и градини в "Меден рудник"

Бгоустрояването на “Меден рудник” продължава, ново читалище в зона Г

Проектът включва изграждането на футболни игрища, открит басейн, спортни зали, скейт парк

Пет фирми са се класирали за проектирането на новия спортен комплекс в "Меден рудник". Строителната комисията ще избере победителя, като най-много точки носи икономически най-изгодната оферта.
Одобрените на този етап фирми са "ТЕРРА ПЛАН" ООД , "Проектантска организация" ЕАД , "Декор Дизайн" ЕООД , "Дакарх" ЕООД и "Новиза" ЕООД.

Проектът включва изграждането на едноетажна сграда с обща разгъната застроена площ, не по-малка от 450 кв.м. В нея ще има две многофункционални спортни зали, с площ съответно от около 200 кв.м и около 100кв.м,  подходящи за провеждане на тренировки по борба и бойни спортове, групови занимания и танци. Съблекалните ще са две, всяка с душове  и санитарни възли. Осигурен е и санитарен възел    за хора в неравностойно положение. Предвидени са складове, 2 помещения за треньори и инструктори, лекарски кабинет и манипулационна, кафе-сладкарница със закрита и открита търговска площ
В комплекса ще бъде направена една футболна комбинирана площадка с настилка от изкуствена трева, с възможност за обособяване в рамките на същата,  и три броя по–малки игрища, които ще могат да бъдат разделяни при необходимост с подвижна мрежа. Два ще са кортовете за тенис, с размери  35м на 18 м , като единият от тях се предвиди  с настилка от шамот.
Новост ще е скейт зоната, в която ще е предвидят елементи, достатъчни за провеждане на тренировъчна дейност.
В комплекса ще има детска спортна площадка, включваща и детско игрище за футбол с размери 10х20 м, с настилка от  изкуствена трева.
Ще бъде направена и обходна алея за бягане и крос от асфалтова настилка с дължина около 400 м. Фитнес на открито, шах, дама ще могат да бъдат тренирани спокойно.
Откритият плувен басейн в комплекса ще е с размери 12х25 м, с  дълбочина от 0,80 до 1,20 м за деца и младежи. Той е ще за обучение, без изискване за провеждане на състезания и ще е комбиниран с открита площ за гимнастика.
Трибуните  в зоната на  игрищата  ще са с капацитет около 100 места. В границите  на комплекса ще се  предвидят зони с  възможност за   монтиране на модулни трибуни около игрища, с потенциал за провеждане на състезания.