Star Wars и още много кино герои на Фестивала на пясъчните скулптури (снимки)

Бургас Лайф

03-07-2016, 10:00

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивалът на пясъчните скулптури отваря врати в петък

Снимка с миньон стана хит при откриването на събитието

Деветият бургаски Фестивал на пясъчните скулптури е официално открит. Той отвори врати вчера, а първите посетители най-много харесаха миньоните от филма "Аз, проклетникът", които говорят на странен език, обичат банани и се майтапят с всичко. Жълтите човечета бяха запечатани в стотици кадри, но дали повечето хора, които се снимаха с тях, забелязаха надписа върху табелата в ръцете на едно от тях - "I'am with stupid"?. В свободен превод на български това означава "До мен стои глупчо" : )

Нека бургазлии не се сърдят на тази незлоблива шега на автора. Нейната цел е да създава настроение!

Фестивалът е отворен за посещение до края на месец септември всеки ден. Работно време - от 08:00 до 22:00 часа.

Цените на входните такси тази година са следните: 1,50 лв. за учащи и пенсионери, 2,50 лв. за групово посещение и 3,50 лв. за възрастни. Деца до 7 години и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен. Желаещите да посетят фестивала могат да закупят билети от мрежата на EVENTIM, както и от касата на място.

Както знаете, темата тази година е "Кино герои". Тя вдъхнови 20 творци от 9 държави да изваят от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. Сред тях са Батман, Тарзан, костенурките нинджа, пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите "Междузвездни войни", "Зоотрополис", "Хотел Трансилвания", "Ледена епоха", "Замръзналото кралство" и др.

При вчерашното откриване на фестивала зам.-кметът Йорданка Ананиева припомни, че за осемте си предишни издания той се превърна в една от визитните картички на Бургас и досега е разгледан от над 600 хиляди души. Тя покани всички българи от страната, които минават през града, да не пропускат да разгледат интересната нова експозиция от пясък и да си направят снимка за спомен.