Хал Робсън Кану играе за Уелс, защото е родина на баба му

В момента е свободен агент и го искат от Лестър и други елитни отбори

Една от звездите на уелският национален тим Хал Робсън-Кану призна, че преди Евро 2016 във Франция е взел може би най-доброто решение в кариерата си. 27-годишният нападател отказа да поднови договора си с английския втородивизионен Рединг и стана свободен агент, а след достигането на Уелс до полуфиналите на европейското първенство Робсън-Кану вече има доста сериозни оферти.

„Това без съмнение беше най-доброто решение в живота ми. Имах предложение още преди турнира, добри оферти от добри и напреднали клубове, но взех решението да чакам. Сега бъдещето ми е в моите ръце”, сподели Робсън-Кану пред английските медии преди полуфинала срещу Португалия на Евро 2016 утре вечер от 22:00 часа българско време в Лион. Нападателят се надява да покаже срещу Кристиано Роналдо и компания, че не е хит за един ден. Той вкара гола срещу Белгия за 2:1, а след това Уелс спечели с 3:1 и се класира за полуфинала срещу Португалия.

Интерес към уелския национал има от английския шампион Лестър и още три други клуба от Висшата лига. Робсън-Кану има 24 гола в над 200 мача за Рединг в първите две нива на английския футбол за период от 12 години. Две от четирите му попадения за националния тим на Уелс са вкарани на Европейското във Франция.

Още на 15-годишна възраст Робсън-Кану е отпратен от юношеската академия на Арсенал като твърде малък, твърде бавен и твърде слаб. След няколко тежки контузии в коляното той все пак достига до националните отбори на Англия до 19 и до 20 години, но заради липсата на перспектива решава да играе за родината на баба му Уелс.