Варна и БФВолейбол с отлична оценка за историческия семинар на CEV

Участниците в събитието се радваха на изключително интересен и полезен обмен на опит

В края на миналата седмица, паралелно с финалите на Европейската лига, Варна бе домакин и на историческия семинар на CEV– Европейската конфедерация по волейбол. Участниците в събитието се радваха на изключително интересен и полезен обмен на опит и погледнаха света през очите на своите колеги.

Президентът на европейската спортна комисия – Роман Станиславов, отново призова да се отдаде необходимото внимание на това, колко значими са волейболните състезания, като каза че преживяването на зрителите не е по-маловажно, отколкото представянето на играчите.



„От изключително значение е да се подобри имиджът на нашия спорт и да привлечем повече спонсори - каза г-н Станиславов. - Този семинар ни предостави възможността да споделим стратегическите виждания на програмата CEV, оглавявана от президента Александър Боричич.Уверен съм, че присъстващите успяха да разберат накъде сме се запътили и Националните федерации и супервайзерите ще ни помогнат да подобрим стандарта на нашите състезания. Нашата работа е не просто да организираме волейболни състезания, а събития, в които феновете да желаят да участват.“

В трите интензивни дни, прекарани в Двореца на културата и спорта, участваха 50 човека, разделени на малки групи. Тяхната задача беше да следят за нуждата от подобрения, които могат да доведат до по-високо качество на волейболните събития.



„Бих искал да благодаря на Българската федерация по волейбол за тяхното гостоприемство и за помощта им при организирането на този семинар - допълни Станиславов. - Това бяха няколко натоварени дни, но обменихме изключително полезен опит, който със сигурност ще ни помогне да подобрим качеството на мачовете ни.“