Наказаха доктор от ЦСМП в Добрич за това, че не си е казал името

Животът

06-07-2016, 13:33

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Не е било установено, че медикът е бил употребил алкохол

Завършила е проверката, която директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич д-р Огнян Господинов разпореди във връзка със сигнала на добричлийка за пиян лекар от Бърза помощ по време на дежурство, пише topnovini.bg.

 

От там припомнят, че в социалната мрежа Илиянка Миленковае писала: „Да пази и да варди Господ, да не ви се случава това, което ни се случи на нас!!!! Преди минути идва екип на бърза помощ с доктор "едикой си" (както се представи той), пиян до козирката, не в състояние да ходи или говори, камо ли да извърши преглед или окаже смешна медицинска помощ. Не се представи, а реагира остро на въпроса, как се казва. Пазете се! Внимавайте, ужасно е да видиш човека, който трябва да помогне, в неадекватност...”

 

Установено е, че сигналът е получен на 27 юни в 23,26 часа на телефон 112. Оплакванията са били за световъртеж, гадене, болки в корема. Екипът е потеглил в 23,27 часа и е пристигнал на адреса в 23,33 часа, съобщи д-р Господинов. И добави, че при извършване на прегледа не е установено спешно състояние на пациента и той е оставен на място.

 

Взети са показания от целия екип на „Бърза помощ”, който се е отзовал на сигнала – лекар, медицинска сестра и шофьор. „При извършената проверка не се установиха доказателства, че дежурният лекар е употребил алкохол, посочи д-р Господинов. Той добави обаче, че въпросният лекар ще бъде наказан, тъй като е извършил нарушение на Етичния кодекс, като не се е представил. Тъй като това е първото дисциплинарно наказание на лекаря, той ще получи „забележка”.

Ние, обаче питаме, не е ли задължение всеки медик да има бадж с титлата, името и длъжността.