Илиана Раева: Аз и ансамбълът бяхме разпитани за случилото се с Цвети

Председателят на Българска федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, момичетата от ансамбъла и щабът са били разпитани във връзка с инцидента с гимнастичната Цветелина Стоянова. Това каза пред bTV Илияна Раева.

Припомняме, че преди месец състезателката падна от шестия етаж на жилищен блок в столицата, като най-вероятно става дума за опит за самоубийство. Стоянова беше закарана в "Пирогов", където лекарският екип продължава да полага грижи за нея. Състоянието ѝ остава тежко.

Часове преди инцидента гимнастичката не замина с ансамбъла на България за Европейското първенство в Израел, където грациите ни спечелиха един бронзов медал.

"Момичетата са добре. Предстои им тежко състезание. В Казан ще се представят всички силни съперници и всички конкуренти за олимпийските игри", разказа Раева и допълни: "Те тренират усилено. Вярват, че Цвети ще се оправи. Всички вярваме"

Резервата на Стоянова в ансамбъла - Любомира Казанова, също не пести сили в тренировките. "Любомира работи допълнително, за да натрупа повече опит. Тя изигра четири съчетания без грешна на европейското първенство", каза Раева.

Тя разказа, че след инцидента с Цветелина Стоянова, момичетата са станали по-сплотени и по-силни.

"Много страшни неща се казаха. Една лична драма се използва, за да се изсипе помия върху мен и момичетата", беше категорична презсезателката на БФХГ.

Раева разказа, че след кастинга за новия национален отбор, са избрани 12 състезателки, които започват подготовка за новия олимпийски цикъл на 18 юли.

По темата "Левски" тя разкри, е няма информация съпругът ѝ - Наско Сираков, да се завръща в клуба на ръководен пост, въпреки слуховете.