По-малко от месец остава до най-големият летен музикален форум у нас - Jazz Fest Bansko 2016

По малко от един месец остава до деветнадесетото издание на най-големият музикален форум у нас - Международният джаз фестивал в Банско. Тозгодишният фестивал ще се разпростре в две седмици - от събота, 6 август до неделя, 13 август. На фестивала в курортния град ще вземат участие както и едни от най-известните имена в джаза като Сайръс Честнът, Лени Уайт, Бъстър Уилямс, Аксел Цвингенбергер и др., така и звезди от поп музиката като например британската поп икона Джос Стоун.

Традиционно за едноседмичен период в августувските дни и вечери Банско Джаз Фест предлага на гостите на курорта изключително богата и интересна палитра джаз, поп, естрада, и множество други стилове, изпълнявани от редица виртуозни изпълнители на множество локации из целия комплекс.

Според основателя и организатор на фестивала д-р Емил Илиев - един от най-известните дерматолози у нас и пионер на акопунктурата в България, за когото джаза е не само хоби, а страст, Jazz Fest Bansko изпъква над останалите подобни фестивали у нас с автентичността си, с локацията, с традициите си, изграждани вече 19 години, но най-вече с ентусиазма на хората, заети с организацията му.

В навечерието на предюбилейното 19-то издание на фестивала "България утре" потърси за разговор д-р Илиев. В интервюто той споделя интересни подробности както за тазгодишният фест, така и за следващият юбилеен такъв, както и редица детайли за организацията, участниците, джаза, музиката и нещата от живота.

Интервюто на д-р Емил Илиев може да прочетете тук.