Двойно скачат оборотите на дискотеките по Северното Черноморие в присъствието на данъчните

Засилен контрол се осъществява на КПП на морските курорти, Дуранкулак и Йовково

Данъчните поставиха под постоянно наблюдение високооборотни дискотеки по цялото Северно Черноморие. В присъствието на инспекторите  оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100%. От средата на месец юни до днес варненските данъчни, подкрепени от колеги от други териториални дирекции, са извършили 2 577 проверки за спазване на данъчното законодателство, като са установили 471 нарушения, за които са съставили административни актове. Най-честото нарушение, което установяват контролните органи, е разлика в касовата наличност и неиздаване на касови бележки. По време на проверките е установено питейно заведение в крайморски курорт, което е извършвало дейността си без наличието на касов апарат. Още  три обекта без касови апарати са  установени при масовите проверки.  За това грубо нарушаване на данъчния закон освен актовете, които ще  бъдат съставени на собствениците на заведенията, предстои данъчните да запечатат обектите за срок до един месец.

Засилен контрол се осъществява на изградените КПП на морските курорти, Дуранкулак и Йовково. Проверяват се и се събира информация за броя на туристите, преминали през граничните пунктове, а така също и рискови стоки, с които се зареждат комплексите - алкохол, цигари и др. Инспекторите от НАП проверяват и собствениците на 98 луксозни автомобила, които се движат в туристическите комплекси, за да установят декларирали ли са те доходи, съответстващи на луксозните автомобили, които управляват.

 Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне промяна на поведението на търговците и реално отчитане на оборотите. Наблюдението на ключовите търговски обекти  ще продължи без прекъсване до края на сезона.