Борисов: Това, което се случи в Ница е брутален акт на насилие

Новините

15-07-2016, 11:29

Снимка:

Burgas.utre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиерът Борисов бе посрещнат с почести в Техеран (видео)

Премиерът за пореден път напомни колко е важна демилитаризацията

"Демилитаризацията е бавен и труден процес. Ние искаме Чено море да бъде зона за транспротни коридори за добив на газ, нефт, туризъм. За съжелание, свърви в една аскалация на въоръжението. В цикъл сме, в който много хора икат да хвърлят милиарди за оръжия и влошаване максимално на отношенията. От всичко това страдат невинни граждани, както в Ница". Това каза премиерът Бойко Морисов минути след като се качи на борда на фрегатата "Верни" на бургаския порт. Той пристигна в града за да наблюдава учението Бриз 2016.

Борисов изрази съболезнования на близките на всички загинали и на пострадалите при терористичния акт, определяйки го като брутален.

"Много хора от полиците не искат да си извлекат поука. Когато има такъв тежък акт, който да покоси собственото ти население, тероризмът става толкова брутален! Ако е насочен към държавен глава премиер, министър военни полицаи - това се случва. Но когато атакуваш напълно невинни хора, когато погубваш толкова много животи...Франсоа Оланд завършва: Продължаваме с ударите в Ирак и Сирия. Но там също тези удари, които се нанасят от въздуха вземат много невинни човешки жертви и то милиони. Започва една ескалация, надпревара във въоръжавани мерки, всички са такива, че генерират все повече смърт." 

Борисов каза, че от посланика ни във Франция има информация за един пострадал българин, който е обаче леко ранен и не е потърсил медицинска помощ. Ако президентската институция има по-важни правомощия от премиерската, бих се кандидатирал, каза още министър-председателят и допълни, че евентуалната му кандидатура в този момент би била дезартьорство. 

Премиерът съобщи, че има ранен българин в Ница, но не е потърсил лекарска помощ, което е знак, че състоянието му е добро.