Свидетел на случая с "блъсналото се само" дете в Трън е бил заплашван

Крими

21-07-2016, 11:51

Снимка:

Кадър "Нова"

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Моторист без книжка блъсна дете

Бебе с опасност за живота след катастрофа

Главният прокурос Сотир Цацаров е дал случая на прокуратурата в Перник

Три дена след като разследващите полицаи са излезли със становище, че кметът на Трън не носи отговорност за инцидента, по случая е бил разпитан свидетел на случката. Той твърди, че първоначално е бил заплашван да не дава верни показания, защото щял да остане без работа, съобщава "Нова".

Въпросният свидетел твърди още, че по време на разпита му в полицията разследващият полицай му е дал предварително написани неверни показания от негово име, които е подписал, тъй като се страхувал за себе си и за децата си.

На 12 юли тази година досъдебното производство е изпратено от разследващия полицай на прокурора с писмено мнение за прекратяване на наказателното производство, тъй като деянието не е престъпление.

Според протоколите в полицията момчето не било блъснато, а само се ударило в автомобила. И така си причинило средна телесна повреда.

„В хода на разследването до момента са извършени два огледа на местопроизшествието и са разпитани повече от 10-ина свидетели. Изготвени са съдебно-медицинска, автотехническа и психологическа експертизи. Категорично е установено, че на пострадалото 6-годишно дете е причинена средна телесна повреда”, съобщават за "Нова" от прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече се е запознал с материалите по досъдебното производство и е разпоредил разследването по делото да се проведе извън Трън, като така работата по случая е прехвърлена на Районна прокуратура - Перник, съобщават от държавното обвинение.

При инцидента, станал през ноември миналата година, тежко пострада 6-годишният Ивайло. Той отивал на училище, тръгнал да пресича една от улиците наблизо и бил пометен от джип, зад волана на който седял кметът Станислав Николов. В последствие детето е било настанено в болница със спукан далак и разкъсан черен дроб.